Körresor

Irland – juni 2009

Så bar det av till den gröna ön. Det var dags att göra av med pengar kören fick från arbetet med Showboat J

Dublin var första anhalt med en guidad bussrundtur som gav oss idéer om fortsättningen. Några han med Guinessbryggeriet andra Trinity College med Book of Kells eller varför inte i traditionell lunch i Tempel bar och besök på äldsta pubben. Dublin känns som en trevlig och ganska behändig storstad vid denna korta visit.

Dagen efter var målet Galway. Vi passerade Tullamore destilleriet på vägen och fick en god portion whiskey historia i kombination med lokalhistoria. Som tack blev det även ”Bort allt vad oro gör” till ägarens förtjusning. En förvånande god akustik. Visst klirrade det lite mer i några väskor på väg därifrån.  Väl i Galway åt vi en middag som inte går till historien men hotellpuben bjöd på underhållning, så de som vill behövde inte gå långt för irländsk musik. Dagens efter var det dags för körens medverkan i högmässan. Det lät bra och de uppskattande orden efteråt var inte enbart av artighet, roligt. Predikan gick att förstå även för oss protestantiska nordbor.

På eftermiddagen var det utflykt till Cliffs of Moher. Vi åker genom ett vackert men regnigt och molnigt landskap och blev allt mer fundersamma. Skulle vi se något? Solen bryter igenom och vi får en fantastisk utsikt över denna magnifika kustlinje. Blå himmel och ganska varmt – kunde inte bli bättre.

Lite shoppning blev det tid för men på måndagen bar det av hemåt igen. Det blev en väldigt rolig avslutning på vårens körarbete. Kanske även en inledning på hösten, i augusti sjöng kören samma program i Husby Rekarne kyrka.

/Marie Rydén Davoust